Μαγευτικά παραμύθια (Παπαδόπουλος, 1988)
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα ζευγάρι που δεν είχε παιδιά. Από το παράθυρο του σπιτιού τους έβλεπαν έναν κήπο γεμάτο δροσερά λουλούδια και ολόφρεσκα λαχανικά. Ο κήπος ανήκε σε μια μάγισσα με τόσο μεγάλη δύναμη, που τη φοβόταν όλος ο κόσμος. Η γυναίκα θαύμαζε την ομορφιά των χρωματιστών λουλουδιών και τις δροσοσταλίδες που ξεκουράζονταν επάνω στα καταπράσινα φύλλα των δέντρων της μάγισσας. Ευχόταν να μπορούσε να κόψει έναν καρπό, όμως ο κήπος περιτριγυριζόταν από έναν τοίχο και κανείς δεν είχε τολμήσει να πηδήξει μέσα. Η επιθυμία της γυναίκας μεγάλωνε μέρα με την ημέρα, όπως τα κλαδιά των δέντρων και τα πέταλα των λουλουδιών του κήπου. "Νομίζω πως θα πεθάνω εάν δε δοκιμάσω από τους λαχταριστούς καρπούς" είπε μια μέρα στον άντρα της κι εκείνος, που ποτέ δεν της χαλούσε το χατίρι, σκαρφάλωσε στον τοίχο να κόψει ένα φρούτο. Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε. [...] (Από την έκδοση)