Το αμάρτημα της μητρός μου : και άλλα διηγήματα - Βιζυηνός, Γεώργιος Μ., 1849-1896 (Αριστουργήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, 2007)
"Τα τέσσερα διηγήματα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο θεωρούνται αριστουργήματα ψυχολογικής αφήγησης αλλά και υποδείγματα αφηγηματικής τεχνικής. Ο Βιζυηνός γνωρίζει πώς να διατηρεί σε διαρκή επιφυλακή το ενδιαφέρον του αναγνώστη του." [...] Περιέχονται τα διηγήματα: "Το αμάρτημα της μητρός μου", "Ποιος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου", "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" και "Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως".