Το παιδί που δεν αγαπούσε τα βιβλία - Δημοκίδης, Άρης (Μεταίχμιο, 2008)
Ο 'Αρης δεν αγαπάει καθόλου τα βιβλία, όμως η μαμά του του χαρίζει ένα για τα γενέθλιά του. Όταν πάνε στο βιβλιοπωλείο για να το αλλάξουν, ο ήρωάς μας κλειδώνεται μέσα κατά λάθος. Μην μπορώντας να κάνει τίποτε άλλο, αρχίζει να διαβάζει βιβλία, με εικόνες, με ιστορίες, μεγάλες και μικρές. Ξαφνικά ολόκληρη η ζωή του αλλάζει! Μια τρυφερή και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που εισάγει το παιδί στον θαυμαστό και συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες - αυτοκίνητο, που περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 1.200 λέξεις, οι οποίες τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα