Ταξιδεύοντας : Ιαπωνία, Κίνα. - Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957 (Αετός, 1942)
Οι εντυπώσεις του Καζαντζάκη από το ταξίδι του στην Ιαπωνία και την Κίνα (1935). Σε μια πρώτη μορφή, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ακρόπολις (9.6-19.10.1935). Στις εκδόσεις από το 1958 κ.ε., περιλαμβάνεται ένας επίλογος της Ελένης Καζαντζάκη για το τελευταίο ταξίδι στην Ιαπωνία και την Κίνα (1957).