Γνωριμία με τα μέσα μεταφοράς : τα μέσα μεταφοράς στον αέρα - Βασιλειάδου, Μαρία (Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, 2008)
Ο Σβούρας και η Σβουρίτσα ταξιδεύουν στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα, στην πόλη και επισκέπτονται το μουσείο μεταφοράς. Μια μικρή ιστορία ξετυλίγεται και η σβουροπαρέα γνωρίζει τα μέσα μεταφοράς και τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με διασκεδαστικό τρόπο. Στους γονείς και τους δασκάλους δίνονται αφορμές να προσφέρουν στα παιδιά βιωματικές ευκαιρίες προκειμένου να αφομοιώσουν ελκυστικές γνώσεις που προσφέρονται στη σειρά των πέντε βιβλίων.