Η φωνή του νερού - Μυλωνά, Αλεξάνδρα (Άχθος, 2001)
Πρόκειται για το κείμενο της ομώνυμης performace, την οποία εμπνεύστηκε και ερμήνευσε η ηθοποιός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Μυλωνά στη Διεθνή Καλλιτεχνική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, το 1993. Ηρωίδα της παράστασης, ένα κατεξοχήν πλάσμα του νερού, η ομηρική Σειρήνα Λιγεία.