Εντός του κύκλου των ψυχών : μια δεύτερη ανθολογία - Hearn, Lafcadio, 1850- 1904 (Ίνδικτος, 1999)
«Ό,τι μας έφερε από την Iαπωνία ο Λευκάδιος Xερν», θα γράψει στο βιβλίο του Άνθρωποι και Πεπρωμένα ο Στέφαν Tσβάιχ, «δεν είναι εκείνη η μάζα δεδομένων που συνήθως περιέχεται στον άτεγκτο ειρμό των στατιστικών στοιχείων, αλλά η λάμψη που τα περιζώνει, η πέρα απ? την ευτέλεια της καθημερινότητας τρεμάμενη ομορφιά, άυλη ομορφιά σαν το άρωμα του λουλουδιού, που όσο κι αν αποτελεί αξεχώριστο κομμάτι του, ξεφεύγει απ? τα δεσμά και σκορπίζεται στο άπειρο...»