Έγκλημα στην αρχαία αγορά - Mosse, Claude, 1924- (Θεμέλιο, 1997)
Το Έγκλημα στην Αρχαία Αγορά είναι ένα απολαυστικό μάθημα ιστορίας που μας εισάγει στην καθημερινή ζωή της Αθήνας: από τον κοσμοπολίτικο Πειραιά στην εκκλησία του δήμου, από τις παλαίστρες στα μεταλλεία του Λαυρίου, από τον Αριστοτέλη στον Πραξιτέλη.