Διαχείριση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων : ο ρόλος του διευθυντή ηγέτη στη διαμόρφωση συνεργατικού κλίματος η περίπτωση ενός ειδικού σχολείου - Δαδαμόγια, Θωμαή (Μέθεξις, 2014)
Αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί η διερεύνηση του ρόλου του διευθυντή στη διαμόρφωση συνεργατικού κλίματος σε μια σχολική μονάδα, και, μάλιστα, μια σχολική μονάδα ειδικής αγωγής. Συγκεκριμένα, διερευνάται η ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ των δύο παραγόντων - διευθυντή και συνεργατικού κλίματος - και κατά πόσο αυτοί οι δύο παράγοντες σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του σχολείου.