Το ψοφίμι - Kerr, Philip, 1956-2018 (Ολκός, 1995)
O συγγραφέας -που έλαβε προσωπικά μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον της κόκκινης Mαφίας στην Πετρούπολη- ιχνηλατεί έναν κύκλο αίματος που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί το σημερινό πρόσωπο της Ρωσίας.