Μπλάνκο - Λυκεσάς, Απόστολος, 1963- (Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2005)
Δεκαπενταύγουστος. Ο «δράκος της Εθνικής» ξαναχτυπά. Τηλεφωνικώς αυτή τη φορά, και διαταράσσει την ήρεμη πλήξη μιας εφημερίδας. Αποδέκτης του τηλεφωνήματος ο λιγομίλητος, πάντα βαρύθυμος αστυνομικός ρεπόρτερ Γαλανάκης. Η υπόθεση θα τον φέρει σε επαφή με τον νέο, φιλόδοξο αστυνομικό διευθυντή Μελετίου. Οι δυο άντρες θα χρησιμοποιήσουν ο ένας τον άλλο, ακροπατώντας στην «κόψη του ξυραφιού» της εξουσίας που εκπροσωπεί ο καθένας.