Ζακ Μπρελ : ζώντας λίγο, ζώντας δυνατά - Δαμασιώτης, Μάρκος (Οδός Πανός, 2007)
Λέξεις για τον Μπρελ, χαρισματικός, ευαίσθητος, ανατρεπτικός, τρυφερός, παράφορος, ασυμβίβαστος, ταξιδιάρης, περιπετειώδης, ντροπαλός, γενναιόδωρος. Ξεχνάω πολλές. Είναι και αυτές που δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί. Οι αποχρώσεις είναι το χρώμα του. Η πυξίδα του μία, τα όνειρά του. Η πιο βαθιά του αγάπη, ο άνθρωπος. Η περιπέτειά του στη γη, η έμπνευσή του. Έρωτας, φιλία, χαρά, ερημιά, θάνατος, γηρατειά, υποκρισία, συμβιβασμός, ανατροπή, το σύμπαν του.