Ένας άγγλος κάου μπόι στη Νέα Υόρκη - Boyd, William, 1952- (Aquarius, 1989)
Ο Χέντερσον Ντορς έχει μια καταστροφική φιόδοξία. Θέλει να αποβάλει την αγγλική του κουλτούρα και να γίνει παράτολμος και πρωτότυπος. Θέλει δηλαδή να γίνει Αμερικάνος –ένας Αμερικάνος καουμπόι. «Θέλω να αποκτήσω την αποφασιστικότητά σας. Θέλω τα κατάλευκα δόντια και την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα». Υπάρχει όμως καμιά ελπίδα να «αμερικανοποιηθεί» ένας άνθρωπος που είναι τόσο ιπποτικός ώστε όταν ο σερβιτόρος του συστήνεται εκείνος να σηκώνεται και να ανταποδίδει τη χειραψία; Που όταν συναντάει στο δρόμο μερικούς «αλήτες», χάνει την ψυχραιμία του, γιατί πιστεύει ότι του επιτίθενται, πετάει το πορτοφόλι και τις πιστωτικές του κάρτες στο δρόμο και το βάζει στα πόδια; (Οι «κακοποιοί» μαζεύουν ήσυχα ήσυχα τα πράγματά του και του τα επιστρέφουν. Είναι τέσσερις φιλήσυχοι άνθρωποι που γυρίζουν σπίτι τους μετά τον κινηματογράφο). Ο Ντορς έχει την ευκαιρία που θέλει, όταν ο οίκος δημοπρασιών όπου δουλεύει, τον ατέλνει στο Νότο να εκτιμήσει τη συλλογή ενός εκατομμυριούχου. Εκείνος όμως καταφέρνει να τα κάνει θάλασσα και να μπλεχτεί ακόμα και με τη Μαφία. Έχει επιτύχει όμως το στόχο του. Γυρίζει στη Νέα Υόρκη και αισθάνεται πια σαν αληθινός Αμερικάνος.