Ας παίξουμε πάλι - Κλιάφα, Μαρούλα, 1937- (Κέδρος, 1979)
Το παιχνίδι είναι για το παιδί ένα αντιστάθμισμα για όλες τις απαγορεύσεις που του επιβάλλει η καθημερινή ζωή. Όταν το παιδί παίζει, βρίσκεται "κάπου αλλού". Κι αυτή η προσωρινή και τόσο έντονη ζωή στους υπέροχους κόσμους της χαράς και της φαντασίας το ανακουφίζει και πλουτίζει την ψυχή του με μια αίσθηση ελευθερίας και δημιουργικότητας. Στόχος αυτής της συλλογής είναι να ικανοποιήσει την ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι, προσφέροντάς του ένα πλούσιο υλικό από ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια - ομαδικά, ζευγαρωτά, παιχνίδια - αντικείμενα, λαχνίσματα και απαγγελίες, παιχνίδια δράσης ή λεκτικής ετοιμότητας... Αλλά και παιχνίδια για πολύ μικρά παιδιά, ταχταρίσματα και πειράγματα, που βοηθούν τον ενήλικο να παιξεί και να διασκεδάσει μαζί με το παιδί.