Ω τι ζωή - Κρίτσας, Ντίμης (Φερενίκη, 2002)
Δεν είχα ποτέ φιλοφοξίες συγγραφέα. Είχα όμως φιλοδοξίες... χρονικογράφου. Κι από πολύ παλιά κρατούσα ημερολόγιο για τα σημαντικά αλλά και τα ασήμαντα γεγονότα της ζωής μου. Έτσι, όταν αργότερα στη Νέα Υόρκη άρχισα να γράφω, υπό μορφή σημειώσεων, για τη ζωή μου, και κυρίως για τα χρόνια της Αθήνας στις δεκαετίες '50 και '60, είχα, κατά κάποιο τρόπο, ένα έτοιμο υλικό. Όταν εξομολογήθηκα σε φίλους ότι γράφω για τη ζωή μου με παρότρυναν να κάνω ένα βιβλίο. Και να, το βιβλίο είναι έτοιμο, με κέντρο βάρους τις δεκαετίες '50 και '60 που από πολλούς θεωρούνται οι ωραιότερες των Αθηνών.