Τρώτε σωστά : σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας - D' Adamo, Peter (Διόπτρα, 2001)
Αν υποψιαστήκατε ποτέ ότι η διατροφή ή η άσκηση δεν πρέπει να είναι ίδιες για όλους,έχετε δίκιο. Ο τύπος του αίματος εκφράζει τη χημεία του σώματός σας και καθορίζει τις τροφές που προάγουν την υγεία σας. Οι τροφές που απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό σας και ο τρόπος που το σώμα του καθενός αντιδρά στο άγχος διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του αίματος. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να καταρτίσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας που είναι το κατάλληλο για τον δικό σας τύπο αίματος. Αν είστε ομάδα αίματος Ο Χρειάζεστε πρωτεϊνες (κρέας κλπ) και λίγους υδατάνθρακες. Ο κίνδυνος για εκδήλωση έλκους και φλεγμονών μεγαλώνει αν τρώτε "λάθος" για τον τύπο σας. Αν είστε ομάδα αίματος Α Χρειάζεστε πολλούς υδατάνθρακες (χορτοφαγία)και λίγα λίπη. Ο κίνδυνος για καρκίνο και καρδιοπάθειες μεγαλώνει αν τρώτε "λάθος" για τον τύπο σας. Αν είστε ομάδα αίματος Β Πρέπει να έχετε ένα πολυποίκιλο διαιτολόγιο, που να περιλαμβάνει και κρέας και γαλακτοκομικά. Ο κίνδυνος για την προοδευτική ανάπτυξη ιών που προσβάλλουν το νευρικό σύστημα αυξάνεαι αν τρώτε "λάθος" για τον τύπο σας. Αν είστε ομάδα αίματος ΑΒ Έχετε περισσότερα από τα οφέλη και τις δυσανεξίες των όμάδων Α και Β. Έχετε το πιο "φιλικό" ανοσοποιητικό σύστημα απ'όλες τις ομάδες αίματος.