Το γαϊτανάκι - Σαρή, Ζωρζ, 1925-2012 (Πατάκη, 1996)
Πώς θα μπορέσει ο γέρος σοφός να βοηθήσει την ειρήνη να απλωθεί στη γη; Μήπως αν πειστούν όλα τα παιδιά της γης μια ορισμένη μέρα και ώρα να ενώσουν τα χέρια τους σχηματίζοντας μια τεράστια αλυσίδα που θα αγκαλιάσει τον πλανήτη.