Αρχόντισσα : το μυστικό μιας ζωής - Χατζηδουλής, Κωνσταντίνος (Gramma, 2011)
Μέσα στις αμέτρητες χιλιοτραγουδισμένες δημιουργίες του Τσιτσάνη υπάρχει και μια με τον τίτλο «Αρχόντισσα». Ένα χασάπικο αργό, μια από τις ωραιότερες λαϊκές καντάδες που γράφτηκαν ποτέ, κι από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια. Λέγοντάς το ο ίδιος στα πάλκα ή ακούγοντάς το από άλλους, ένιωθε τον νου και την καρδιά του να φτερουγίζουν σε νοητούς δρόμους επιστροφής δεκαετίες πίσω, όταν συνέβαινε η συγκλονιστική αυτή ιστορία, η οποία θα χρησίμευε ως θέμα στιχουργικής και σύνθεσης για τον μεγάλο δημιουργό. Η ιστορία έχει για πρωταγωνιστές τον ίδιο και μια κοπέλα που αγγίζει την πληρότητα: νέα, πλούσια, μορφωμένη, όμορφη («σωστή καλλονή» όπως συνηθίζει να αποκαλεί τις ωραίες γυναίκες ο Τσιτσάνης), αλλά που όλα αυτά δεν εμποδίζουν στο να ζει η ίδια ένα φοβερό δράμα. Μια ιστορία που ένας ελεύθερος δημιουργός τέντωσε στα τέλια του μπουζουκιού του και την έκανε τραγούδι θρύλο.