Η φώκια που τραγουδούσε - Κυρίτση-Τζιώτη, Ιωάννα (Ελληνικά Γράμματα, 2001)
Ένα ξαφνικό "κρακ" πάνω στον πάγο αναγκάζει μια μικρή φώκια να ξεκινήσει ένα ταξίδι για το άγνωστο. Στο δρόμο της συναντά πολύξερα χταπόδια, φοβισμένες φάλαινες, ανθρώπους φιλικούς και εχθρικούς. Παρακολουθώντας τις αστείες και μερικές φορές θλιβερές περιπέτειές της, θα ανακαλύψεις μερικά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος και θα μάθεις τι μπορείς εσύ να κάνεις γι' αυτά. Για να ταξιδέψεις όμως με τη φώκια που τραγουδάει, αντί για διαβατήριο, θα χρειαστεί να λύσεις σπαζοκεφαλιές, να παίξεις, να αποφασίσεις και να δράσεις, να κάνεις πειράματα, να μαγειρέψεις, να ζωγραφίσεις να κόψεις και να κολλήσεις. . . και φυσικά να τραγουδήσεις το τραγούδι της.