Ο Αρίωνας και το δελφίνι - Μανταδάκη, Σμαράγδα (Μεταίχμιο, 2003)
Όταν ο Αρίωνας, που ζούσε κοντά στον Περίανδρο, τον άρχοντα της Κορίνθου, αποφάσισε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, δεν ήξερε πόσο επικίνδυνο θα ήταν για αυτόν! Πώς και γιατί οι συνταξιδιώτες του σκέφτονται να τον ξεφορτωθούν; Πώς καταλήγει να του σώσει τη ζωή ένα δελφίνι; Φτάνοντας στη στεριά, νέες περιπέτειες τον περιμένουν. O Περίανδρος θα τον πιστέψει; Kαι τι σχέση έχει με τον Aρίωνα το χάλκινο άγαλμα του ήρωα με το δελφίνι που υπάρχει στην πόλη Tαίναρο της Iταλίας μέχρι σήμερα; Tι λέτε; Ίσως τελικά η ιστορία του Aρίωνα που ξεπερνά κάθε φαντασία να είναι πέρα για πέρα αληθινή!