Ο Λούκουλος τρώει πυγολαμπίδες - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Κέδρος, 1998)
Ένα βράδυ ο Λούκουλος, ο λιχούδης άσπρος ελέφαντας, κοιμάται του καλού καιρού στη ζούγκλα με τις ροδακινιές, τα μπαλονόδεντρα και τις μυστικές σπηλιές και ονειρεύεται ότι πεινάει. Ξυπνάει αμέσως και αρχίζει να τρώει πυγολαμπίδες ώσπου γίνεται ο πιο φωτεινός ελέφαντας του κόσμου. Τον βλέπει ένας φαροφύλακας με κίτρινες τιράντες και αποφασίζει να τον κάνει φάρο στο μακρινό ωκεανό. Αλλά οι περιπέτειες του Λούκουλου έχουν μόλις αρχίσει ...Τον αρπάζουν οι πειρατές και τον πουλάνε στο πειρατικό παζάρι, όπου τον αγοράζει ο Συννεφούφωτος ο Δεύτερος, ο βασιλιάς της Συννεφοχώρας, για να τον κάνει ήλιο στη χώρα του. Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.