Το άλογο και το αγόρι του - Lewis, Clive Staples, 1898-1963 (Κέδρος, 1982)
Μακριά, στις θάλασσες του νότου, στη μυστηριώδη χώρα της Καλορμίνας, ζει ένα αγόρι που το λένε Σάστα, κι είναι γιός του φτωχού ψαρά Αρσίς. Μια μέρα, θα 'ρθει ένας παράξενος επισκέπτης μ' ένα ακόμη πιο παράξενο άλογο, κι ο Σάστα θα μάθει, κρυφακούγοντας, πως ο Αρσίς δεν είναι πραγματικός του πατέρας. Και τότε, με τη βοήθεια του αλόγου, θα ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι για το Βορρά και την Ελευθερία... Το ταξίδι είναι επικίνδυνο, γεμάτο περιπέτειες, αναποδιές κι αναπάντεχες γνωριμίες. Όμως το αγόρι είναι γενναίο, και το παράξενο άλογο Ζώο της Νάρνια -και στη Νάρνια, που βρίσκεται στο τέρμα αυτού του ταξιδιού, όλα τελειώνουν πάντα καλά!