Αποφοίτηση 1974 : 25 Ιουλίου- 17 Νοεμβρίου - Βλάχος, Άγγελος Σ., 1915-2000 (Ωκεανίδα, 2001)
Όσοι έζησαν την εποχή, ξέρουν ότι οι μνήμες του 1974 άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας: έπεσε η Χούντα, η μισή Κύπρος χάθηκε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άρχισε να οικοδομεί το πρόσωπο της ευρωπαϊκής Ελλάδας. Μαζί άλλαξε και η ίδια τους η ζωή. Όσοι δεν την έζησαν, θα βρουν στις σελίδες αυτού του βιβλίου ένα ατόφιο κομμάτι Ιστορίας γραμμένο με την πένα του Ακαδημαϊκού Άγγελου Βλάχου, ενός από τους αφανείς πρωταγωνιστές των γεγονότων. Γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Καραμανλή, ο Άγγελος Βλάχος μας μεταφέρει σε μια περίοδο όπου τίποτε δεν ήταν προφανές, οι σύμμαχοι κερδίζονταν και χάνονταν καθημερινά και οι πολιτικοί αποδείκνυαν τις ικανότητές τους διακινδυνεύοντας τα πάντα ανά πάσα στιγμή. Μαζί με την ταραγμένη εκείνη εποχή τελειώνει και η θητεία του συγγραφέα στο Διπλωματικό Σώμα.