Ο φλογοκρύπτης : αφήγημα - Αντονάς, Αριστείδης (Άγρα, 2003)
Το κυνήγημα ενός πουλιού οδηγεί τον αφηγητή σε ένα επιβλητικό κτίριο, όπου ξαφνικά βρίσκεται παγιδευμένος, χωρίς ελπίδα διαφυγής. Τι είναι αυτή η τεράστια βιβλιοθήκη όπου οι κανόνες και οι φρουροί είναι αυστηροί όπως κι αυτοί της φυλακής, όπου υποχρεωτικά εκτελείς όχι μόνο αναγνωστικά και αρχειακά καθήκοντα αλλά και σεξουαλική γυμναστική; Ωστόσο, ο αφηγητής, υποκλινόμενος καταρχήν στους κανόνες, θα βρει κάποιο είδος διαφυγής. Πώς διαφεύγει κανείς ένα σύστημα κανόνων για να διατηρήσει την ελεύθερη βούλησή του και τις επιθυμίες του; Το ερώτημα και η απάντηση αφήνονται ανοιχτά στον αναγνώστη, που παγιδεύεται εξ ολοκλήρου μέσα στο αφήγημα αυτό ευφυούς πλοκής και ακριβούς γραφής.