Πέταγμα στη ελευθερία - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Πατάκης, 2007)
Ο γερο-Χαρίρι και ο μικρός Σουφί, δυο σημερινοί σκλάβοι, πιάνονται από τα χέρια, σηκώνονται ψηλά, πετούν πάνω από χωράφια, λίμνες και χωριά και χάνονται στον ουρανό. Πώς ο νεαρός Σιμί έκανε τον αγέλαστο άρχοντα να γελάσει. Και μια ξενόφερτη γυναίκα γεννάει το παιδί της σ' ένα στάβλο. Τρεις ιστορίες που μιλούν για την αγάπη, την ελπίδα και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.