Ο Ορφέας και οι αθλητές - Αυτζής, Μερκούριος, 1964- (Ψυχογιός, 2011)
Ο Ορφέας δεν έχει φίλους, τα παιδιά στο σχολείο συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν και τα παιχνίδια μινιατούρες του δεν μπορούν να του προσφέρουν τη φιλία που τόσο έχει ανάγκη. Όμως ποιοι είναι οι αθλητές των Special Olympics; Πώς τους ονομάζει η δασκάλα του, η κυρία Σοφία; Και τι θα ζητήσει ο Ορφέας, όταν τους γνωρίσει; Ποιος είναι ο Μάνος; Τι θα συμβεί όταν οι δυο νέοι γνωριστούν και γίνουν φίλοι; Ένα βιβλίο για τον εθελοντισμό, το αληθινό μήνυμα των Αγώνων Special Olympics και το μεγαλείο της ψυχής των ατόμων με διανοητική αναπηρία.