Ο γυρισμός του δήμιου : Νουβέλα - Zelazny, Roger, 1937-1995 (Απόπειρα, 1994)
Η αποστολή του Τζων Ντονν αυτή τη φορά είναι να καταστρέψει τον Δήμιο, ένα ρομπότ με εγκέφαλο παρόμοιο με του ανθρώπου σε δομή και λειτουργία, που επέστρεψε στη Γη για να εκδικηθεί τους «γονείς» του, τους τέσσερις προγραμματιστές δημιουργούς του. (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)