Ο θείος Όσβαλντ - Dahl, Roald, 1916-1990 (Άγρα, 2004)
«Νιώθω πάλι την ανάγκη να αποτίσω φόρο τιμής στον θείο Όσβαλντ. Μιλώ βέβαια για τον μακαρίτη Όσβαλντ Χέντρικς Κορνέλιους· τον γνώστη, τον ρέκτη, τον μπον βιβέρ, που είχε συλλογή με αράχνες, με σκορπιούς και με μπαστούνια. Τον εραστή της όπερας, τον εξπέρ στις κινέζικες πορσελάνες, που ήταν μέγας γυναικοκατακτητής και δίχως καμιάν αμφιβολία ο μεγαλύτερος επιβήτορας όλων των εποχών. Οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος τον ανταγωνίζεται γι' αυτόν τον τίτλο, γελοιοποιείται πάραυτα όταν οι επιδόσεις του συγκριθούν με αυτές του θείου μου του Όσβαλντ. Ειδικότερα εκείνος εκεί ο κακομοίρης ο γερο-Καζανόβας. Ο άνθρωπος βγαίνει από το διαγωνισμό και μοιάζει σαν να έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας του σεξουαλικού του οργάνου. . .». Ο 20ός τόμος των ημερολογίων του Όσβαλντ Χέντρικς Κορνέλιους, λέξη προς λέξη, όπως τον έγραψε ο ίδιος. . . Ο θείος Όσβαλντ, είναι, αν θυμάστε, ο μεγαλύτερος αλιτήριος, απατεωνίσκος, καλοζωιστής και γυναικάς όλων των εποχών. Μέσα σ' αυτές τις σελίδες αναφέρονται πολλά γνωστά ονόματα και υπάρχει, προφανώς, μέγας κίνδυνος να προσβληθούν οικογένειες και φίλοι. . . Ο θείος Όσβαλντ ανακαλύπτει τις απίστευτες ιδιότητες του σουδανέζικου φλυκταινοκάνθαρου - που χρησιμεύει ως απίστευτο σεξουαλικό διεγερτικό - και της πανέμορφης Γιασμίν Χαουκόμλη - που στάζει σεξ απ' όπου κι αν την πιάσεις - και αποφασίζει να αποπλανήσει όλους τους μεγάλους άνδρες της εποχής, για τους δικούς του φαύλους και ανευλαβέστατους σκοπούς. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)