Το βιβλίο των σνομπ - Thackeray, William Makepeace, 1811-1863 (Ολκός, 1991)
Όταν ο Θάκερυ (1811-1863 ) χρησιμοποίησε τη λέξη σνομπ, αναφερόταν στους ανόητους, επηρμένους, γεμάτους προκαταλήψεις ανθρώπους της βικτωριανής Αγγλίας-αλλά και κάθε εποχής- που έχουν εξουσία ή νομίζουν ότι έχουν και που εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κοινωνική προέλευση, τα αξιώματα, τα πλούτη και το παρουσιαστικό παρά για το χαρακτήρα και τις ηθικές αξίες. Οι σνομπ έγιναν πραγματικά διάσημοι με τα αποκαλυπτικά και τολμηρά κείμενα του Θάκερυ. Ο μοναδικός συνδυασμός κυνισμού και τρυφερού χιούμορ του συγγραφέα κάνει την ανάγνωσή τους μιαν επίκαιρη απόλαυση.