Μία εχέμυθη γραμματέας - Spark, Muriel (Sarah) (Ψυχογιός, 1981)
Όταν η Φλερ δέχτηκε τη θέση της γραμματέα κοντά στον ξεπεσμένο αριστοκράτη Σερ Κουέντιν, δεν μπορούσε καν να διανοηθεί σε ποια αλλόκοτη ιστορία έμπλεκε. Έτσι όταν γύρω της έσφιξε ο κλοιός, βρέθηκε (άθελά της;) να παίρνει μέρος σ’ ένα παράξενο παιχνίδι που μοναδικός του όρος ήταν «η πραγματικότητα να ξεπεράσει τη φαντασία». Κι έγινε το παιχνίδι αυτό πλούσια πηγή έμπνευσης για τη Φλερ που με εξαιρετική γλαφυρότητα γράφει την όμορφη, παράξενη και γεμάτη χιούμορ ιστορία της. Απροσδόκητο, έξυπνο και γεμάτο φαντασία το βιβλίο αυτό της Μύριελ Σπαρκ είναι για τον αναγνώστη μια αληθινή αποκάλυψη. Και μια επιβεβαίωση: πως δίκαια θεωρείται μια από τις έξοχες συγγραφείς του καιρού μας.