Ο πληθυσμός του πλανήτη : 6.5 δις σήμερα, αύριο πόσα; - Rollet, Catherine (Κασταλία, 2007)
Μέσα σε λιγότερο από δύο αιώνες, ο παγκόσμιος πληθυσμός ανήλθε από 1 σε 6,5 δις. Πρόκειται για μεταβατικό φαινόμενο ή για δημογραφική έκρηξη; Σε κάθε περίπτωση, ποιες θα είναι οι συνέπειες στην παγκόσμια ισορροπία. Το παρόν έργο προτείνει μια αναδρομική και συνάμα πιθανή ανάλυση αυτής της πρωταρχικής πρόκλησης σε έξι κεφάλαια: - 6,5 δις άνθρωποι - Επανάσταση ή δημογραφική μετάβαση; - Ζούμε περισσότερο - Γεννήσεις: υπέρ ή κατά; - Μετανάστευση: η άλλη παγκοσμιοποίηση - Το προβλέψιμο και το απρόβλεπτο