Βιοϊατρικές εξελίξεις και συνταγματικό δίκαιο : συνταγματικά θέματα σχετικά με τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τις εφαρμογές της γενετικής - Κριάρη-Κατράνη, Ισμήνη (Σάκκουλας, 1994)
Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη και μοναδική ελληνική μονογραφία που ασχολείται με τα συνταγματικά προβλήματα, τα οποία αναδύονται ως συνέπεια των εξελίξεων των ιατρικών επιστημών στους τομείς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της γενετικής. Το έργο εξετάζει τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη θεμελίωση ατομικού δικαιώματος αποκτήσεως φυσικών απογόνων από πλευράς ελληνικού και συγκριτικού συνταγματικού δικαίου καθώς και με τα ειδικότερα θέματα, τα οποία τίθενται σε σχέση με τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ομόλογη και ετερόλογη γονιμοποίηση, εξωσωματική γονιμοποίηση, τεκνοποιία μέσω φέρουσας και υποκατάστατης μητέρας) και αφορούν στο ευαίσθητο από πλευράς συνταγματικής έρευνας ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, της παιδικής ηλικίας και της υγείας.