Η τελευταία λέξη του ρατσισμού - Derrida, Jacques, 1930-2004 (Άγρα, 1983)
Το κείμενο αυτό του Ζακ Ντεριντά δημοσιεύτηκε το 1983 αντί προλόγου στον κατάλογο της περιοδεύουσας έκθεσης «Art Against Apartheid / Η τέχνη εναντίον του Απαρτχάιντ», η οποία έκτοτε περιοδεύει ανά τον κόσμο και προορίζεται να καταλήξει στη Νότιο Αφρική και να γίνει ένα μουσείο κατά του Απαρτχάιντ. Στην έκθεση συμμετείχαν γνωστοί συγγραφείς, ζωγράφοι και γλύπτες απ' όλον τον κόσμο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)