Εγχειρίδιο γενικού μέρους του εμπορικού δικαίου - Ψυχομάνης, Σπύρος Δ. (Σάκκουλας, 2010)
Με το παρόν έργο επιδιώχθηκε η κατά το δυνατόν συντομευμένη παράθεση της ύλης του γενικού μέρους του εμπορικού δικαίου, του μέρους δηλαδή που αναλύει τις βασικές έννοιες του κλάδου αυτού του δικαίου και σκιαγραφεί το περιεχόμενό του. Δεν παρακάμφθηκαν πάντως οι προβληματισμοί και δεν παραλείφθηκαν οι κριτικές παρατηρήσεις και τα επιχειρήματα. Η παροχή μιας κατά το δυνατόν ευχερώς εποπτεύσιμης ύλης του εμπορικού δικαίου με την ελπίδα ότι μπορεί έτσι να ενισχυθεί καλύτερα η προσπάθεια του φοιτητή και του κάθε ενδιαφερομένου προς την κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης, απετέλεσε το κίνητρο και το στόχο συγγραφής του παρόντος.