Σπουδές στον Διονύσιο Σολωμό : ο δαιμονιακό ύψιστο, το όραμα της καταστροφής β' έκδοση, υστερόγραφο για τους Ελεύθερους Πολιορκημένους - Ροζάνης, Στέφανος, 1942- (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, 1982)
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει συγκεντρωμένα τρία κείμενα. Από αυτά, το πρώτο, με τίτλο "Το Δαιμονιακό Ύψιστο", εκυκλοφόρησε σε Α΄ έκδοση από τις Εκδόσεις των Φίλων, το 1976· το δεύτερο, με τίτλο "Σπουδή στον Σολωμό: Το όραμα της Καταστροφής", εκυκλοφόρησε σε Α΄ έκδοση από τις Εκδόσεις Δωδώνη, το 1978. Και οι δύο αυτές εκδόσεις έχουν ήδη εξαντληθεί. Όσο για το τρίτο κείμενο, με τίτλο "Υστερόγραφο για τους Ελεύθερους Πολιορκημένους", δημοσιεύεται εδώ για πρώτη φορά, ολοκληρώνοντας μιαν ανάγνωση του Σολωμού, που έχει αρχίσει πριν από έξη χρόνια, με την δημοσίευση της πρώτης σπουδής μου. [...]