Γενικές αρχές αστικού δικαίου - Γεωργιάδης, Απόστολος Σ. (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2007)
Παράλληλα με την κανονική μορφή του βιβλίου που κυκλοφορεί και απευθύνεται σε ώριμους νομικούς, (δικηγόρους, δικαστές κλπ.), ο συγγραφέας αποφάσισε να προσφέρει μια συντετμημένη έκδοση, ειδικά για τους φοιτητές Νομικής, οι οποίοι στο σύντομο χρονικό διάστημα των ολίγων εβδομάδων που έχουν στη διάθεσή τους για να κατανοήσουν και αφομοιώσουν την ύλη των «Γενικών Αρχών», χρειάζονται ένα βιβλίο όχι μόνο αξιόπιστο και κατανοητό αλλά προπαντός ευσύνοπτο. Στη φάση αυτή των σπουδών τους, οι παραπομπές σε αποφάσεις των δικαστηρίων και η καταγραφή των θεωρητικών αντιπαραθέσεων τους φαίνονται περιττές, αν μη και οχληρές. Η διαφορά της συγκεκριμένης έκδοσης από την κανονική είναι ότι έχουν αφαιρεθεί: α) ορισμένα τμήματα του βιβλίου που εμπίπτουν και στην ύλη άλλων μαθημάτων (ιστορίας του δικαίου, ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου κλπ.), β) η ειδική βιβλιογραφία στην αρχή κάθε παραγράφου του βιβλίου, γ) οι υποσημειώσεις με παραπομπές στη θεωρία και τη νομολογία, δ) τα ευρετήρια στο τέλος του βιβλίου, αλφαβητικό και νομοθετικών πηγών.