Η άναρχη κοινωνία : μελέτη της τάξης στην παγκόσμια πολιτική - Bull, Hedley (Ποιότητα, 2009)
Σε αυτό το πιο μεθοδικό και το πιο σπουδαίο από τα έργα του, ο Hedley Bull διερευνά τρία βασικά ερωτήματα: Ποιά είναι η φύση της τάξης στην παγκόσμια πολιτική; Πώς διατηρείται στο σύγχρονο σύστημα κρατών; Ποιές εναλλακτικές ως προς την παγκόσμια τάξη λύσεις είναι εφικτές και ανεπιθύμητες; Υποστηρίζει ότι το σύστημα των κυρίαρχων κρατών δε βρίσκεται σε παρακμή και ότι, σε αντίθεση με πολλές επιφανειακές θεωρήσεις, δεν αποτελεί εμπόδιο για την παγκόσμια τάξη αλλά τη βάση της. (. . .) Αυτή η δεύτερη έκδοση περιλαμβάνει έναν νέο πρόλογο από τον Stanley Hoffmann, ο οποίος αποτιμά τη σπουδαιότητα και την αξία που εξακολουθεί να έχει το βιβλίο του Hedley Bull είκοσι περίπου χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, καθώς και ένα καινούριο και εκτεταμένο ευρετήριο.