Οικονομική πολιτική - Βαβούρας, Ιωάννης Σαβ., 1950- (Παπαζήσης, 2005)
Το βιβλίο αποτελεί εισαγωγή στη θεωρία και τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής. Στα κεφάλαια 1 έως και 6 αναλύεται η βασική θεωρία της οικονομικής πολιτικής. Διερευνώνται η έννοια, τα στοιχεία και η λογική της, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των υποδειγμάτων σταθερών και μεταβαλλόμενων στόχων της οικονομικής πολιτικής. Παρουσιάζεται επίσης το πρόβλημα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων εκτός των πλαισίων του μηχανισμού της αγοράς. Στα κεφάλαια 7 έως και 12 αναλύεται το περιεχόμενο των σημαντικότερων προβλημάτων της οικονομικής πολιτικής. Τα προβλήματα διερευνώνται και θεωρητικά, αλλά ιδιαίτερα όσον αφορά την εξέλιξή τους στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ γίνονται και συγκρίσεις της εξέλιξης αυτής με τις αντίστοιχες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15. Στο κεφάλαιο 13 αναλύονται οι γενικές αρχές διαμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της ΟΝΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διερεύνηση της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής.