Αρχές της οικονομικής. - Mankiw, N. Gregory (Τηπωθήτω : Γιώργος Δαρδάνος, 2002)
1. Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές. 2. Το κόστος για να αποκτήσουμε κάτι είναι αυτό που θυσιάζουμε για να το επιτύχουμε. 3. Οι ορθολογικοί άνθρωποι σκέφτονται την απόκτηση του με όρους οριακών μεταβολών. 4. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα κίνητρα. 5. Το εμπόριο μπορεί να είναι ωφέλιμο για όλους. 6. Οι αγορές είναι συνήθως ένας καλός τρόπος οργάνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. 7. Το κράτος έχει τη δυνατότητα ορισμένες φορές να βελτιώσει τα αποτελέσματα των αγορών. 8. Το επίπεδο διαβίωσης μιας χώρας εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να παράγει αγαθά και υπηρεσίες. 9. Το γενικό επίπεδο τιμών αυξάνει όταν το κράτος εκδίδει πολύ χρήμα. 10. Οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν βραχυχρόνιες επιλογές μεταξύ πληθωρισμού και ανεργίας. Οι "Αρχές της Οικονομικής" που στηρίζονται και παρουσιάζουν τις παραπάνω δέκα αρχές του συγγραφέα δεν είναι μόνο ένα πλήρες, περιεκτικό και μοντέρνο οικονομικό εγχειρίδιο, αλλά ένα βιβλίο σχεδιασμένο να μεταδίδει μια εξαίρετη πηγή για την κατανόηση των βασικών αρχών της Οικονομικής Επιστήμης.