Η κατ άρθρο 26.2 ΣΛΕΕ εσωτερική αγορά : ελεύθερη κυκλοφορία - Μένγκ- Παπαντώνη, Μαρία (Νομική Βιβλιοθήκη, 2013)
Το πανεπιστημιακό εγχειρίδιο «Η κατʼ άρθρο 26.2 ΣΛΕΕ εσωτερική αγορά: Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων», αποτελεί μια ενημερωμένη, σύγχρονη έκδοση για τον πυρήνα του Δικαίου της ΕΕ, την ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων/προσώπων/υπηρεσιών/κεφαλαίων. Η ύλη διαρθρώνεται σε τέσσερις μείζονες ενότητες, μία για καθεμία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Ειδικότερα στην πρώτη ενότητα για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εξετάζονται τα ζητήματα της απαγόρευσης των δασμών και των φορολογικών επιβαρύνσεων ισοδύναμου αποτελέσματος μεταξύ των κρατών μελών, όπως και η απαγόρευση ποσοτικών περιορισμών και των μέτρων ισοδύναμου αποτελέσματος μεταξύ των κρατών μελών. Στην δεύτερη ενότητα για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, αναλύονται τα δικαιώματα κυκλοφορίας και διαμονής (άρθρα 20-21 ΣΛΕΕ), καθώς και τα ζητήματα που συνδέονται με την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας (ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων/ελευθερία εγκατάστασης). Η τρίτη ενότητα η οποία πραγματεύεται την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών, διαρθρώνεται σε δύο τμήματα, αφενός το πεδίο εφαρμογής της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, αφετέρου τους περιορισμούς στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Τέλος, η τέταρτη ενότητα αφορά στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και πληρωμών. Το εγχειρίδιο «Η κατʼ άρθρο 26.2 ΣΛΕΕ εσωτερική αγορά: Ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων» απευθύνεται κατεξοχήν στους φοιτητές, αλλά φιλοδοξεί να αποδειχθεί χρήσιμο τόσο στους δικηγόρους και τους δικαστές, όσο και στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.