Ο ελέφαντας - Mrozek, Slauomir (Γράμματα, 1979)
... Όλοι οι συγγραφείς κατατάχτηκαν στις ανάλογες μονάδες με κριτήριο το είδος τους. Δημιουργήθηκαν δύο συντάγματα ποιητών, τρεις μεραρχίες συγγραφέων πρόζας και ένα εκτελεστικό απόσπασμα με διάφορα στοιχεία. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν στην περίπτωση των κριτικών τέχνης· ορισμένοι απ αυτούς εκτοπίστηκαν στα αλατορυχεία και οι υπόλοιποι ενσωματώθηκαν στη χωροφυλακή. [...]