Το θλιμμένο κυπαρίσσι - Christie, Agatha, 1890-1976 (Γαλαξίας, 1969)
Ασφαλώς, αν δεν είχε δώσει καμιά σημασία σ αυτό το ανώνυμο γράμμα και το είχε σχίσει την ίδια στιγμή, τα πράγματα θα είχαν ακολουθήσει ένα πολύ διαφορετικό δρόμο για την Έλινορ Καρλάυλ. Όμως, δε το έκανε, κι αυτό ήταν το πρώτο της λάθος. Το δεύτερο ήταν που το έδειξε στο Ρόντυ, στο Ρόντυ που απ όσο θυμόταν τον εαυτό της, τον αγαπούσε πάντα με μια βαθειά και παράξενη αγάπη.