Ενάντια στον άνεμο - Boge-Erli, Nortrud (Ψυχογιός, 1986)
Πολύ ωραίο και καλογραμμένο βιβλίο. Πρόκειται για την ιστορία μιας ερωτικής σχέσης που όπως όλοι οι έρωτες άλλωστε (ή τουλάχιστον όλοι όσοι αξίζει να θυμόμααστε) βάδιζε ενάντια στον άνεμο. Η συγγραφέας είναι γυναίκα, γεγονός που προϊδεάζει για την (πώς να το κάνουμε) καλύτερη απόδοση των συναισθημάτων των ηρώων στις σελίδες του βιβλίου αυτού. Δεν θα το χαρακτηρίσεις ως το καλύτερο του είδους του, αλλά είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό ανάγνωσμα ή για τις διαδρομές του μετρό.