Ξένοι στη Βενετία - McEwan, Ian 1948- (Σέλας, 1991)
Ο ΜακΓιούαν, αυτός ο μαιτρ του ελλειπτικού μακάβριου, οργανώνει με τέτοιον τρόπο την αφήγησή του που, χωρίς να τονίζει τίποτα ιδιαίτερα, πετυχαίνει κάθε κίνηση και βλέμμα να σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό.