Ο τρίτος δειπνοσοφιστής - Ζουράρις, Χρίστος (Ίκαρος, 2003)
Οι Δειπνοσοφιστές της ελληνικής αρχαιότητας ήταν άτομα που συζητούσαν στη διάρκεια του δείπνου για θέματα που είχαν σχέση με το φαγητό. Σήμερα, η ξεχασμένη αυτή λέξη- Δειπνοσοφιστής- χρησιμεύει ως ψευδώνυμο ενός συγγραφέα που ασχολείται με τη λειτουργία της γεύσης μέσω της ελληνικής κουζίνας. Το θέμα εδώ είναι η φιλοσοφία της γεύσης, η αισθητική της, η κοινωνιολογία της και κυρίως η τελετουργική της διάσταση. Στόχος: η σωστή χρήση της γεύσης ως εφεδρική μέθοδος για μια πιο υποδειγματική ζωή.