Η προϋπόθεση της γραφής : γράμμα της Κλώντ Εντμόντ Μαγνύ προς τον Χόρχε Σεμπρούν - Magny, Claude Edmonde, 1913-1966 (Ολκός, 2001)
Το βιβλίο αυτό είναι στην ουσία ένα γράμμα της συγγραφέως που απευθύνεται στον Χόρχε Σεμπρούν και έχει ως θέμα την προϋπόθεση της γραφής. Μιλάει με πάθος για την κατάκτηση της τέχνης του γράφειν ενώ παραπέμπει σε σημαντικούς συγγραφείς και έργα προκειμένου να καταδείξει την δυσκολία του εγχειρήματος.