Τι γυρεύω εδώ - Chatwin, Bruce, 1940-1989 (Χατζηνικολή, 1995)
Αυτά τα 35 μικρά κείμενα καλύπτουν το σύνολο της σύντομης συγγραφίκης ζωής του συγγραφέα. Τα μικρά κομμάτια που έγραψε μέσα σ' αυτή την τελευταία χρονιά, είναι τα καλύτερα που έχει ποτέ γράψει. Τα ταξίδια του άφησαν τον Τσάτουιν με πλούσιο μάτι και πλούσιο χέρι. Τώρα μόλις είχε αρχίσει να μοιράζει τους θησαυρούς του στους αναγνώστες του.