Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα - Sayers, Dorothy L. (Άγρα, 2012)
Ήταν ένα πτώμα, παραμορφωμένο και αγνώριστο. Το βρήκε ο νεωκόρος στο κοιμητήριο μέσα στον περίβολο της εκκλησίας - πολύ ταιριαστό μέρος για μια τέτοια ανακάλυψη. Ο εφημέριος του Φέντσερτς Σαιντ Πωλ ζητά από τον λόρδο Πήτερ Ουίμζυ να ανακαλύψει ποιος ήταν ο νεκρός και πώς βρέθηκε εκεί μέσα. Η παλιά παράδοση της κωδωνοκρουσίας και η λαμπρή απεικόνιση ενός χωριού των απόμερων βάλτων της Ανατολικής Αγγλίας είναι το αλησμόνητο σκηνικό για την ιστορία ενός παλιού ανεξιχνίαστου εγκλήματος και την επεισοδιακή διαλεύκανσή του είκοσι χρόνια αργότερα. Το μυθιστόρημα "Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα" ανήκει στις εξοχότερες αστυνομικές ιστορίες της Σέγιερς, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ της, τον λόρδο Πήτερ Ουίμζυ. Η Ντόροθι Σέγιερς είναι μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος της Αγγλίας στην εποχή της μεγάλης ακμής του. "Έδωσε στο αστυνομικό μυθιστόρημα πρωτοτυπία, ευφυΐα, δυναμισμό και λεπτό χιούμορ." (P.D. James) "Συνδύασε τη λογοτεχνική πρόζα με το δυνατό σασπένς, και απαιτείται σπάνιο ταλέντο για να το πετύχει κανείς. Μια αληθινά σπουδαία αφηγήτρια." (Minette Walters) "Στον τομέα των αστυνομικών ιστοριών τέσσερα είναι τα βιβλία που όλοι θα έπρεπε να διαβάσουν... Το βιβλίο "Τα εννέα πένθιμα χτυπήματα" είναι το καλύτερο." (Sinclair Lewis) "Θαυμάζω τα μυθιστορήματά της, [...] είναι γόνιμη και εφευρετική, διαθέτει επινοητικότητα και θαυμάσιο μάτι για τη λεπτομέρεια." (Ruth Rendell)