Σκοτεινή πλευρά - Rankin, Ian, 1960- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2010)
Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού στη Μ. Βρετανία Ίαν Ράνκιν (Ian Rankin), όπου ξεπερνά σε πωλήσεις τον Στίβεν Κινγκ και τον Τζον Γκρίσαμ, μας συστήνει τον νέο επιθεωρητή Μάλκομ Φοξ στο βιβλίο του "Σκοτεινή πλευρά" ("The Complaints"). Κανένας δεν συμπαθεί τους Complaints - τους αστυνομικούς που ερευνούν άλλους αστυνομικούς. Το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει το παρατσούκλι «Σκοτεινή πλευρά» και εκεί εργάζεται ο Μάλκομ Φοξ. Είναι ένας σοβαρός άντρας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι σε οίκο ευγηρίας και η αδερφή του έχει μια βασανιστική σχέση. Ο Φοξ αναλαμβάνει μια νέα υπόθεση, τη διερεύνηση του αστυνομικού Τζέιμι Μπρεκ, ο οποίος είναι βουτηγμένος στη βρομιά αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Καθώς ο Φοξ ερευνά, ανακαλύπτει ότι γύρω από τον Μπρεκ υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μυστικά, ειδικά ένας βίαιος φόνος. Με το βιβλίο αυτό ο Ράνκιν αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς αστυνομικού στον κόσμο. Καταιγιστικός ρυθμός και βαθύτερα ηθικά διλήμματα για το σωστό και το λάθος.