Τα μπλέ τετράδια - Kafka, Franz, 1883-1924 (Επίκουρος, 1982)
Μετά τους «Αφορισμούς» και τα «Κομμάτια από τετράδια και σκόρπια φύλλα» οι εκδόσεις ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ εκδίδουν στα Ελληνικά και εκείνα τα ξεχωριστά οχτώ «μπλε τετράδια», στα οποία ο Κάφκα κατέγραψε τις σκέψεις του και τους βαθύτερους συλλογισμούς του στα 1917 και 1918, στα χρόνια του μεγάλου του «ξεκαθαρίσματος» με τον εαυτό του και τον κόσμο. Στο βιβλίο τούτο, «Τα μπλε τετράδια», περιέχονται, εκτός από τους αφορισμούς στην πρώτη τους γραφή, παρατηρήσεις, σημειώσεις, ημερολογιακές καταχωρήσεις, διηγήματα, σκέψεις και συλλογισμοί, που όσο λίγα άλλα κείμενά του δείχνουν τον Κάφκα στην πιο εσωτερική και πιο προσωπική του πλευρά.